Disse lidelsene utfordrer legevitenskapen!


Har du et sammensatt problem?


Fysiske smerter påvirker det psykiske, og psykiske plager påvirker kroppen fysisk.
Kanskje skal du kontakte en kiropraktor ? www.kiropraktor-oslo.no/Behandling/


Dagens medisin er blitt mer oppmerksom på at kroppen og hodet “henger sammen”.  Les mer her: Forskning.no


Pusteproblemer, voldsomme smerter, hjertebank, krampeanfall, periodevis blindhet, muskelforstyrrelser, lammelser eller umåtelig tretthet. Det er noen av symptomene en gruppe pasienter klager over. Legene tar blodprøver, skanner kroppen og måler hjerterytme. De undersøker pasientene på kryss og tvers. Noen ganger blir de utredet i årevis. Men det er ingen tegn på kjente fysiske sykdommer som for eksempel kreft, hjerteproblemer, sklerose, epilepsi eller diabetes. (1.)


Hva kan det da være?

Visste du at brystsmerter og pusteproblemer kan oppstå pga angst, stress, ugunstig sittestilling, eventuelt en blanding? Kanskje man må se på kroppen i sammenheng?


Osteopaten har fokus på den biopsykososiale modellen.
Den biopsykososiale- modellen beskriver at sykdom og plager er resultatet av interaksjonen mellom biologiske, psykologiske og sosiale faktorer hos den enkelte pasient. (2.)


Har du mye å gjøre på jobben? Er det slutt mellom deg og partneren din? Opplever du stress hjemme? Er kroppen din i en stresstilstand? Det kan hende du har behov for behandling som behandler ”hele deg.”  Stress setter seg i nakken, man blir dårligere å puste, man kjenner ubehag i magen, det stivner mellom skulderbladene, ja listen er lang på hvilke fysiske påkjenninger som oppstår når det psykiske ikke er på topp.


Men også vice -versa!


Har du fysiske plager som har gitt deg smerter over lang tid er det ikke rart at dette påvirker deg psykisk. Nedstemthet, sårbarhet, sliten, dårlig søvn osv. er hva som kan oppstå om man går med plager over lengre tid.


Det er derfor osteopaten utelukkende spør hvordan man har det. Kroppen henger sammen enten en liker det eller ei.


Osteopaten ønsker å hjelpe pasienten å finne en løsning på problemet, identifisere problemet, finne årsak, iverksette tiltak, forhindre tilbakefall.


Osteopaten finner sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag.
Kroppen vil hele tiden tilpasse seg indre og ytre stressfaktorer, både fysiske og mentale. Dette betyr blant annet at en feilfunksjon et sted kan bidra til smerter et annet sted. Det er derfor vår jobb å finne denne sammenhengen, behandle deg og være din individuelle problemløser. Det er osteopati.
(2.) Les gjerne mer om osteopati på www.osteopati.org


Ta kontakt om du lurer på noe. www.dhb.no


Vår Osteopat Marielle Kongsvold er klar for å ta imot deg.
Les mer om henne her: http://www.dinhelsebjolsen.no/Behandlere/